måndag 30 mars 2009

Sencha - Tokujyo Kodawari

Yuko Ono tar in sina teer direkt från familjens plantage i Japan, hon har ett 70-tal olika teer och de flesta är JAS-märkta (Japan Agricultual Standard). Till skillnad från de flesta teer jag hittat är dessa teer förmedlade med full transparans!

Detta te till exempel är odlat och tillverkat av Takeo Chagyo och är plockat kring den 1-3 maj - en plockning som kallas Hachijuhachiya då det är 88 dagar efter (första) vårdagen - men är trots det en ichibancha!!

Jag bryggde den i en Kyusu, 4g per 2,5dl vatten [5g blir snäppet bättre]; första bryggningen i 70-gradigt vatten, en lätt sköljning och cirka 1 minut (vetenskapligt i Japansk anda). Den fick en mjuk men ändå citrussyrlig munkänsla. Algiga och brödiga dofter, med smaktoner av sparris och färsk fisk. Would you like to know more?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar